Castraveti murati in saramura

de divainbucatarie in Muraturi, 18 Iul 2011 | 8058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti mai mici,
  • saramura (la 1l punem 1 lingura cu varf sare grunjoasa),
  • tulpini cu flori de marar uscat,
  • 2 frunze visin,
  • 4-5 catei usturoi la un borcan de 2 kg,
  • 1/4 lingurita boabe piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Alegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la fiert saramura. O turnam fierbinte peste castraveti.

Nu umplem borcanele complet, turnam doar cat sa acoperim castravetii. In acest mod, cand vor fermenta nu vor da pe afara. Putem lasa borcanul la soare pentru 2-3 zile. In acest timp vom vantura apa de mai multe ori.

Dupa ce au fermentat punem borcanele cu castraveti murati la rece. Daca nu ii consumam destul de repede si vedem ca apare floare in borcane, curatam floarea si vanturam saramura pentru a nu apare miros si gust neplacut.

Se recomanda sa ii servim vara, dar daca avem conditii adecvate de temperatura ii putem pastra si pe perioada iernii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]