Castraveti si rosii cu umplutura de manzat

de Doinavar in Vita, 21 Feb 2013 | 2845 vizualizari

 

Castravetii umpluti au un gust deosebit, intre dovlecel si gulie. Daca ii combini si cu rosii umplute, va iesi o mancarica nemaipomenita.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 castraveti cornichon mai dolofani;
  • 4-5 rosii;
  • 350-400 g carne de manzat pentru tocat sau carne tocata;
  • 1 morcov;
  • 2 cepe;
  • 1 legatura marar + patrunjel;
  • 1 ceasca de orez;
  • 2 lingurite/cuburi baza pentru mancaruri;
  • 4-5 linguri ketchup;
  • 2 linguri ulei;
  • sare, piper, cimbru, boia, condimente pentru sarmale, etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti si rosii cu umplutura de manzat:

Taiati castraveciorii drept la un capat si curatati foarte subtire coaja. Scobiti miezul cu cutitul special pentru scobit pana obtineti un perete de ~3-4 mm, ca si la dovlecei.

Procedati la fel si cu rosiile, la care pastrati ce s-a scobit.

Taiati carnea bucati nu prea mari, curatati pielitele si tocati-o (eu folosit blenderul) impreuna cu cepele taiate bucati mari, morcovul feliat si ce a ramas de la rosii.  Amestecati totul cu vredeata tocata, ketchup, orezul spalat si scurs, baza pentru mancaruri (eu am pus o lingurita de zahar), sare, piper, cimbru, boia, condimente, dupa gust. Omogenizati compozitia.

Umpleti castravetii si rosiile, apoi asezati-le intr-o craticioara, castravetii pe margine si rosiile in mijloc. Turnati apa fierbinte cat sa le acopere si lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, fara sa clocoteasca, 20 minute. Dati apoi cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, inca 20 minute (aveti grija sa nu scada prea mult zeama). Cine vrea poate sa desfaca doua lingurite de faina in putina apa si sa toarne peste sos agitand craticioara de manere.

Dupa 3-4 minute este gata si se leaga sosul. Puneti pe farfurii 1-2 castraveciori, cate o rosie, sos deasupra si garnisiti cu verdeata. Se pot servi si cu smantana. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti si rosii cu umplutura de manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (4)

laura_n 1

21.02.2013, 13:39

uite ca nu am papat niciodata ! mi-ai facut pofta de cum arata

Rocsi 1

21.02.2013, 20:43

MMm ce bine suna!!

MotanLaOale 1

22.02.2013, 08:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor