O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" ..
Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.
Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper si am mixat amestecul.
La final am adaugat patrunjel tocat, se recomanda si coriandru sau busuioc , depinde de gusturi.
Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.
Pofta buna!
1
Cred ca se pot folosi si vinete congelate.