Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere

de Panacris in Porc, 26 Dec 2012 | 6200 vizualizari

 

Am preluat ideea de la Ancuta! A iesit o friptura super delicioasa! Nu am mai reusit sa fac poze cu sectiune, s-a epuizat instant! :D

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc cca 1500 g,
  • ceapa galbena 3 bucati,
  • sunca de Praga 8 felii,
  • mere 4 bucati,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere:

Ceafa se feliaza, pana aproape de baza, in cca. 8 felii. Ceapa se curata si se taie felii. In crestaturile cefei, se pun felii de ceapa si sunca. Se maseaza apoi ceafa cu sare, piper si mirodenii. Se aseaza ceafa intr-un vas de lut, care in prealabil, a fost cufundat in apa rece cca 20 de minute, se stropeste cu ulei de masline, de jur imprejur se adauga sferturile de mere, se acopera si se da la cuptor cca. 45 de minute la foc mic. Dupa ce a trecut timpul se adauga vinul, se intoarce usor friptura, apoi se mai lasa cca 15 minute la foc mic. Se serveste alaturi de cartofi natur sau galuste de cartofi si muraturi de sezon!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ceapa, sunca si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata in bere