Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi

de lucy2002 in Porc, 1 Feb 2020 | 5586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 felii de ceafa de porc
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apa
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi:

Condimentam feliile de carne cu sare si piper.

Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.

Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata.

Intr-un vas termorezistent adaugam jumatate din sos apoi punem feliile de ceafa condimentate iar deasupra adaugam restul de sos, acoperim vasul cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200grade pentru o ora pana cand este patrunsa carnea. Scoatem folia de aluminiu si mai lasam 10 minute la cuptor.

Ca garnitura noi am folosit fasolea verde, voi puteti folosi garnitura preferata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi ce condimente va plac voua

2

in loc de rosii se poate folosi suc de rosii sau bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu carnati ,cartofi si bere la cuptor