Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

de Constelatialeu in Porc, 29 Oct 2015 | 4639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ceafa de porc 5 felii
  • 500 g cartofi
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri cu sos de soia
  • 1/2 pahar vin alb
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci:

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc mai mic cca 1 ora .Din cand in cand intoarcem feliile de ceafa si le stropim cu zeama din tava. Apoi taiem cartofii in cubulete, ii punem in apa cu sare la fiert. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici si le punem in tuciul in care am incins putin ulei,presaram putina sare.Lasam sa se caleasca pana can ardeiul se inmoaie. rosiile le decojim si le taiem cubulete mici. Cand cartofii sunt fierti, ii scoatem din apa si ii punem in tuci, amestecand usor sa nu sfaramam prea rau cartofii. Apoi adaugam rosiile si lasam la foc mic cca 20 min sa se patrunda aromele. Am servit cu gogosari in sos. Sa aveti pofta, noi am mancat....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]