Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 minute.Intre timp se pregateste soteul de ciuperci.Se curata si se spala ciupercile,se taie fideluta si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se curata o ceapa si un morcov.Ceapa se taie fin si se pune intr-o cratita se se caleasca in uleiul incins.Se lasa cateva minute la calit si se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.Se lasa putin la calit si se adauga ciupercile.Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in suc propriu.Cand scade apa de tot din ciuperci se adauga patrunjelul verde amestecand bine. Se scoate tava din cuptor si se intorc bucatile de carne si cartofi pe cealalta parte.Se da din nou la cuptor.Daca nu mai este suc se poate adauga putina apa dar nu foarte mult.Cand este gata mancarea nu trebuie sa mai fie sos in tava.Se serveste cu salate,muraturi sau maioneza de usturoi.