Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu

de rivka in Porc, 29 Iul 2010 | 10053 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt ceafa:
  • 2 bucati mari si groase de ceafa cu os
  • 2 linguri ulei masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sambal(pasta de ardei iute)
  • 1 lingura mare de unt
  • pt piure:
  • 3 cartofi mari
  • 1 lingurita unt
  • lapte fierbinte
  • sare
  • pt sos:
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 1 lingurita praf usturoi
  • 2 conserve pasta tomate
  • 2 linguri de ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu:

Se prepara pureul de cartofi: cartofii se curata se fierb in apa cu sare, se scurg de apa si se bat cu batatorul de puree impreuna cu untul si laptele fierbinte.

Sosul se prepara in felul urmator:

Se toaca ceapa, ardeiul capia marunt si se pun in cateva linguri ulei de masline la foc mic sub capac sa se caleasca, dupa un timp se adauga si praful de usturoi o lingurita, se amesteca bine si se lasa la calit pana cand ceapa incepe sa se prinda putin.Se adauga pasta de rosii, o canita de apa si se lasa la foc mic sub capac cca 10 minute.

Carnea,ceafa se prepara in felul urmator;

Se condimenteaza fiecare bucata cu cate o lingura de ulei masline , sare, piper, cate o lingura de sos se soia si cate o lingura de sambal(pasta de ardei iuti) si se lasa la rece cca 30-40minute.

Intr-o tigaie se topeste o lingura mare de unt se adauga bucatile de ceafa si se lasa la foc mic/potrivit sub capac intorcandu-se din cand in cand sa nu se prinda.

Cand bucatile sunt patrunse bine se da focul mai mare si sunt gata cand a scazut bine sosul si bucatile de carne prin o vaga crusta , se inrosesc bine.Nu se lasa prea mult sa nu se usuce carnea.

Se serveste ceafa cu cate o lingura mare de sos de unt deasupra alaturi de puree de cartofi peste care am pus cateva linguri zdravene de sos rosu.

simplu si gustos, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu piure si sos rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]