Ceapa umpluta

de nadina73 in Jamie Oliver, 3 Noi 2010 | 11260 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cand am vazut retetea la Julie(flori),asa ca am pus in practica ,inspiratia a fost de aici http://bucataras.ro/retete/9641/ceapa-umplutacele-mai-bune-cepe-umplute-din-lume.html

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe foarte mari
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de emmentaler
  • 5 felii de jamon(sunca sau bacon)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de unt
  • crengute de rozmarin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta:

Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt)

Ceapa scoasa se toaca marunt cu usutroiul si se calesc in 2 linguri de unt sau ulei dupa care se pune sare,piper,smantana si cascavalul,iar cu aceasta compozitie delicioasa se umplu cepele.

Cepele se infasoara in feliute de jamon( sunca ,bacon) si se umplu. Se presara cu cimbru sau rozmarin (eu nu am avut, asa ca  nu am pus).

Se pun cepele intr-un vas cu 1 lingura de unt sau ulei  si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Vorba lui Flori "putin spus ......delicios".........super super bune

TIPS-URI

1

Jamie are mare dreptate cand zice ca este o reteta uimitoare si miraculoasa,chiar merita sa o incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]