Chec

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Iun 2016 | 4900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 170 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri cu lapte
  • 2 linguri ornamente ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme .

Adaugam apoi ouale intregi, laptele si mixam bine in continuare. 

Punem coaja rasa de la o lamaie, faina si praful de copt. Mixam bine toate ingredientele. 

Tapetam o tava pentru chec cu hartie de copt.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Presaram pe intreaga suprafata ornamentele de ciocolata.

Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si lasam la copt circa 30 minute. Pentru a fi siguri ca checul este copt, facem testul cu scobitoarea. 

Cand checul este gata ,il lasam mai intai sa se racoreasca apoi il feliem dupa plac . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao