Chec Alb - Negru

de Aletta in Prajituri, 21 Iun 2015 | 19805 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la bunica mamei,o reteta veche, cantitatile sunt masurate in cana,pahar :d dar este foarte bun si pufos.
Din aceste cantitati vor rezulta 2 bucati de chec.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate cana de lapte (150 ml)
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Alb - Negru:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.

Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se combina pentru a obtine un aspect marmorat.

Se lasa la cuptor 25-30 minute pana trece de testul scobitorii. ;)

TIPS-URI

1

Pentru ca prajitura sa creasca frumos,toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Alb - Negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]