Chec aperitiv cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 6356 vizualizari

 

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura (http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-cu-spanac-45955.html). Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
  • 1 legatura marar proaspat
  • 150 g f aina
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.

Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este
prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv