Chec aperitiv cu ton

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2014 | 12233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ton bucati in ulei
  • 4 fire ceapa verde
  • 6 oua
  • 450 g faina
  • 150 ml ulei + 2 linguri
  • 1 praf de copt
  • 30 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa piper
  • faina pentru tapetat tava
  • ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o sotam in cele 2 linguri de ulei.
Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam pe rand ouale,laptele,uleiul,untul topit si apoi racit.Amestecam bine cu ajutorul unei palete .Mai adaugam ceapa sotata,ardeiul gras curatat,spalat si taiat cubulete mici,patrunjelul verde taiat marunt,cimbrul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Amestecam pentru o buna omogenizare.
La final adaugam  si bucatile de ton(scurgem conserva de ulei) si amestecam usor astfel incat bucatile de ton sa nu se zdrobeasca.
Ungem o tava cu ulei si tapetam cu faina ,turnam compozitia de mai sus si apoi dam la cuptorul preincalzit,la 180 de grade timp de circa 40-45 min.
Facem testul scobitorii si cand a fost trecut scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca in ea checul aperitiv apoi scoatem si taiem felii potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv