Chec aperitiv din pui a la LauraN

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2015 | 6153 vizualizari

 

De cum l-am văzut postat în rețeta anului 2014, am știut că va fi câștigător ;) Nah, intuție de ”peștoaică” I-a venit rândul, și culmea de două ori, consecutiv;) A avut mare succes. Mah, ia-m adus și eu ceva în plus, că nu se putea, dar vă asigur că e tare sățios ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! Mulțumesc Laurici pentru inspirație :-* P.S. Nu prea am prins poze de prezentare, de fiecare dată s-a epuizat instant ;)

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui 1 bucată cca. 500 g,
  • Mărar verde 1 legătură,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi fulgi 1 lingură,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Pălării de ciuperci champignon 3-4 bucăți,
  • Foi de plăcintă subțiri proaspete 2 bucăți,
  • Semințe de susan, in cca. 2 linguri,
  • Ou 1 bucată pentru uns.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv din pui a la LauraN:

Pieptul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile.

Într-un castron adânc, se adaugă toate ingredientele mărunțite, inclusive ceapa și fulgii de usturoi, se asezonează de sare, piper, apoi se adaugă ouăle și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Foile de plăcintă se ung cu puțin ulei de măsline apoi se suprapun în cruce și se așează în tava de chec, se adaugă un prim strat de umplutură, se așează artistic pălăriile de ciuperci, apoi se acoperă cu restul de umplutură. Foile se închid peste umplutură ca și un plic. Se ung deasupra cu ou bătut, se preasă mix-ul de semințe și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu.

După ce trece testul scobitorii se scoate checul din formă, ca să nu se umezească. Se lasă la răcit și se servește ca atare.

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

nu e nevoie să ungeți tava cu ulei, foile de plăcintă sunt un fel de foi ”comestibile” de pergament ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv din pui a la LauraN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]