Chec cu ananas

de katty in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 4090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 banana bine coapta
  • 1 morcov
  • 200 gr zahar brun+2 linguri
  • 2 linguri iaurt de cocos
  • 150 ml ulei
  • scortisoara
  • ghimbir
  • 1 plic zahar vanilat
  • 75 gr amestec de merisoare, goji si agrise
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 200 gr faina
  • 250 gr mascarpone
  • cereale cu gust de lime pentru decor
  • 1 conserva anans bucati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ananas:

Scurgem compotul de ananas. Intr-un castron punem fructele si le acoperim cu sirop de ananas.Amestecam din cand in cand pentru a hidrata bine fructele.

Intr-un castron amestecam faina, zaharul(200 gr), scortisoara, ghimbirul,praful de copt, zaharul vanilat si bicarbonatul.

Zdrobim bine banana cu o furculita. Radem morcovul pe razatoarea mica.
Intr-un castron mixam bine ouale cu iaurul si uleiul.
Adaugam peste faina bananata zdrobita, morcovul ras, fructele scurse de sirop si amestecul de oua. Amestecam usor si turnam compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Asezam deasupra bucati de ananas.


Dam tava la cuptorul preincalzit cam 45 de minute, pana este copt bine.
Scoatem checul si il lasam sa se raceasca.
Batem mascarponele cu cele 2 linguri de zahar brun facute pudra. Asezam mascarponele pe checul racit , nivelandu-l cu dosul unei linguri. Ornam dupa preferinta, eu am ales cereale cu gust de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor