Chec cu dovleac (reteta de post)

de ionela2682 in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 10547 vizualizari

 

Un dulce exceptional de post pe care vi-l recomand cu cea mai mare placere!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de dovleac ras fin
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml suc de fructe sau apa minerala
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • intre 150-200 g faina
  • 1 cana nuca maruntita
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac (reteta de post):

Se mixeaza bine zaharul si zaharul vanilat cu uleiul,se adauga sucul proaspat de portocala(am folosit eu),dovleacul ras pe ochiurile cele mai mici ale razatorii,coaja de lamaie si scortisoara dar si nuca macinata

- adaugam faina (cat sa iasa un aluat putin mai dens ca cel de chec obisnuit)in care am amestecat praful de copt si bicarbonatul si omogenizam

- compozitia o turnam in forma de chec sau orice alta forma dorim,dam la cuptor si coacem la temperatura medie pana capata culoare aramie si trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

17.03.2012, 16:36

place

DinDragostePentruGatit 1

03.04.2012, 19:20

E dovleac, asa ca iau si eu o feliuta mica-mica!

Raluca57 1

31.05.2012, 16:33

azi l-am facut. Minunat! si excelent pt zilele de post. Nu am avut nici suc de fructe, nici apa minerala si am pus visinata diluata. Cred ca merge si cu fructe (confiate) si chiar cu glazura de ciocolata de post. F F bun!!! Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu ciocolata si migdale