Chec cu mar si nuci

de Bunica in Prajituri, 27 Noi 2013 | 7114 vizualizari

 

Inspirata de reteta Inei si de poftaaaaaaa de ceva dulce am facut un chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 mar mare
  • 200 g. zahar
  • 100 ml. ulei
  • 100 ml. apa minerala
  • 350 g. faina
  • zeama si coaja de la o portocala mare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g. stafide
  • 100 g. miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mar si nuci:

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe razatoarea mica si faina.

Totul se amesteca bine cu mixerul pentru a fi incorporate toate ingredientele.

Se ia o tava /forma de chec,se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia (o  jumatate din ea),se pun stafidele si cealalta parte de compozitie.

Deasupra se pun nucile si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade.

Se tine in cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate cand este copt se lasa sa se raceasca si se pundreaza.

Se taie rece.

A zis Ina sa avem rabdare,dar n-am avut:">

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe confiate in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mar si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana