Este de departe cel mai bun si cel mai delicios chec cu ciocolata pe care l-am servit vreodata....
Se incinge cuptorul la 177 grade( eu l-am pus la 180) si se aseaza gratarul in mijloc.
Se unge cu ulei o tavita de chec. Se pune hartie de copt( sau fara)
Intr-un vas se amesteca cacaoa cu apa fierbinte pana se dizolva bine si apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi cu ouale si vanilia.
La mixer se pun ingredientele uscate faina, praful de copt, zaharul si sarea.
La viteza cea mai mica se mixeaza usor 30 de secunde.
Se adauga untul moale si jumatate din compozitia cu ou.
Se incepe la viteza mica a mixerului apoi se creste viteza timp de un minut.
Se adauga gradat in doua trepte si restul de amestec de ou cu cacao.
Se mai bate inca 30 de secunde.
Se toarna in forma cu spatula, si se coace aproximativ 35 40 de minute, in functie de cuptor( la unele cuptoare chiar 45-50 de min...se verifica cu scobitoarea sa fie uscata cand este introdusa in mijlocul checului.
Bine infoliata sa pastreaza cateva zile la temperatura camerei( insa nu are sanse caci este prea buna!)