Chec de post

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 30 Mar 2012 | 12929 vizualizari

 

Probabil o sa va intrebati, ce gust poate sa aiba checul de post, va pot spune ca este foarte foarte bun, pufos, cremos, delicos intr-un cuvant.Multumesc Miha pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de apa minerala ( puteti folosi si apa plata )
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • in plus:
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem ( eu am pus de piersici )
  • pudra de vanilie
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post:

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.

Se imparte compozitia in 2 parti egale.

Se pune cacao, pudra de vanilie si gem intr-una din compozitii, iar in cealalta nuca de cocos.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia alba, iar peste ea cea cu cacao si cu ajutorul unei furculite se imprastie compozitia de cacao cu miscari circulare prin toata tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 40- 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, astfel se va face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara