Chec de post cu nuci si gutui

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Noi 2012 | 8044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de apa minerala
  • 2 cani de zahar
  • 4 cani de faina
  • 1 cana ulei
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • in plus:
  • 2 linguri cacao
  • 100 g gutui din compot
  • 200 g nuci macinate sau alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post cu nuci si gutui:

Se amesteca apa minerala cu zaharul, faina, uleiul si praful de copt pana se omogenizeaza compozitia.

Din compozitia rezultata se opresc 4 linguri, in care se pune cacao.

Compozitia alba se amesteca cu nuca macinata si cu bucati de gutui din compot.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna compozitia alba, iar peste ea cea cu cacao si cu ajutorul unei furculite se imprastie compozitia de cacao cu miscari circulare prin toata tava.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 40- 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte, astfel se va face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post cu nuci si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

28.11.2012, 20:29

parfumat si delicios

Rocsi 1

28.11.2012, 20:53

Sper sa mai prind o feliuta ca prea bun este

ionela2682 1

30.11.2012, 11:51

Vezi ca ai deja hotomani la checul acesta! Pe semne e tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]