Chec din albusuri

de Miha in Prajituri, 18 Mai 2010 | 5913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lamaie
  • 50 g nuca macinata
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • 150 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Untul moale la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul. Se adauga zeama de lamaie (si coaja daca va place)  si se omogenizeaza. Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si bilutele de ciocolata. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza usor in compozitia cu unt.

Se unge formade chec cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc medu, pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Miha 1

16.11.2010, 09:58

Mai...daca e cu ciocolata...nu poate fi decat bun.
Da, e adevarat ca si al meu ar fi putut fi alb, dar ... macar cateva bilute de ciocolata acolo... Ciocoholicul tot ciocoholic ramane.

Anastasia 1

16.11.2010, 10:36

adica sa inteleg ca pe asta il preferi cel mai mult ok ma mai gandesc daca-l fac pe asta promit sa revin cu poze

Miha 1

16.11.2010, 15:36

Anastasia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)