Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece.
Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se mixeaza cu 200 gr zahar pana se umfla si se ingroasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, mixand la viteza mica. Albusurile se bat cu 25 gr zahar pana se intaresc, apoi se adauga in compozitia de galbenusuri, in trei prize, amestecand usor cu lingura, de sus in jos. Se imparte compozitia in doua. Intr-una din jumatati se adauga cacao si se amesteca usor cu lingura. Se tapeteaza cu faina doua tavi de chec si se rastoara compozitia galbena intr-o tava si compozitia cu cacao in cealalta tava. Deasupra se presara nuca. Se pun tavile in cuptorul incins, la foc mic, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scot checurile, se lasa putin la racit, apoi se scot din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet. Se taie apoi in felii.
Crema rece se mixeaza pana se umfla si se intareste.
Asamblarea checului: se unge cu crema o felie galbena, se pune deasupra o felie cu cacao, se unge in continuare cu crema si se adauga alternativ feliile de chec. Eu am format iar doua checuri, nu am o tava suficient de lunga pentru un chec la metru :)). Se imbraca marginile laterale cu crema, iar deasupra se pudreaza alternativ cu zahar pudra si cacao. Se pun la rece 2 ore. Se scot si se taie felii pe diagonala.