Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat

de Bucataras in Prajituri, 18 Oct 2024 | 2547 vizualizari

 

Savurează un desert delicios cu această rețetă de chec pufos cu cacao și pere. Ușor de preparat, acest chec combină perfect dulceața perelor cu aromă intensă a cacao.
Pentru acest Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, cacao și pere.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:
  • 6 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • esență de vanilie și de rom
  • 1 praf de copt
  • 2 pere
  • 1 lgta de unt
  • sos de caramel pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:

Cum se prepara acest Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă mare de chec cu hârtie de copt.
Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, pune albușurile și un praf de sare și mixează-le bine până se albesc și capătă consistență. Adaugă zahărul în două tranșe și mixează până obții o bezea fermă și lucioasă.

Separat amestecă gălbenușurile cu uleiul și esență de vanilie, apoi adaugă-le peste albușurile bătute spumă și încorporează-le cu ajutorul unei spatule, prin mișcări ample, de jos în sus.

Amestecă făina cu praful de copt și incorporeaz-o la fel, în tranșe și cu mișcări ample, pentru a păstra aluatul cât mai aerat. Pune o treime din compoziție în alt bol și amestecă-l cu cacao și esență de rom. 

Curață perele de coajă și de cotoare și taie-le cubulețe.

Cu ajutorul unei linguri, pune în tavă aluatul, alternând un strat din cel cu vanilie, un strat din cel cu cacao, apoi adaugă cuburi de pere. Procedează la fel până termini cele două compoziții și perele. Marmoreaza ușor suprafață checului și adaugă pe mijloc câteva fâșii de unt. 

Coace checul în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 45-50 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, lasă checul în cuptor pentru câteva minute, apoi scoate-l și lasă-l la temperat. Porționează-l abia după ce s-a răcit de tot. Glazurează-l cu Sos de caramel de casă, este un deliciu combinația pere și acest sos.

Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu cacao și pere - Un desert simplu și aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa