Chec pufos cu lamaie si rahat

de Julie in Prajituri, 13 Mai 2011 | 14467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • 3 bucati rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu lamaie si rahat:

Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, adaugat putin cate putin, ca la maioneza; se amesteca apoi cu zeama si coaja de lamaie. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si rahatul taiat in bucati mici. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari circulare de jos in sus, pt a pastra aerul in aluat. Numai asa checul va iesi pufos.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Cand se raceste se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Pentru a nu se lasa la fund, rahatul se trece prin faina inainte de a fi adaugat in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu lamaie si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]