Reteta acestui chec delicios am gasit-o in Cartea Regala de Bucate,carte de care am fost chiar impresionata.Am gasit acolo multe retete pe gustul meu dar si multe informatii interesante,relatate intr-un mod care face lectura foarte placuta.Cat despre checul acesta,pot sa spun ca e absolut delicios si s-a potrivit de minune cu cafeluta de dimineata.
Untul moale se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste.Se incorporeaza pe rand cele 4 oua.Apoi faina amestecata cu praful de copt si putina sare,iar la urma semintele de mac.
Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu faina si se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.Incercam cu scobitoarea sa vedem cand este gata.
Din apa,zahar si sucul de lamaie se face un sirop,care se pune fierbinte peste checul scos din cuptor(fierbinte si el) dupa ce in prealabil l-am intepat cu o furculita din loc in loc.
Checul va absorbi tot siropul si astfel va fi foarte aromat si insiropat,adica….delicios.UN ADEVARAT REGAL.
1
eu am adaugat si cate putina faina in timp ce am pus ouale,mi se pare ca rezultatul este mai bun.