Chec umed cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 29 Apr 2015 | 20080 vizualizari

 

Preluat de la Rita (CulinaryRanbow). M-a inspirat ca ma impiedicam de niste rahat prin camara. Foarte bun a iesit, desi este o reteta de post!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 400g ranat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu rahat:

Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.

Se adauga apa minerala.

Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.

Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.

Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.

In compozitia ramasa se amesteca coaja rasa de la o portocala.

Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.

Se pune in tava jumatate din campozitia cu coaja de portocala.

Se pun felii de rahat de culori diferite.

Se toarna compozitia cu cacao si se pun iar felii de rahat.

Se toarna restul de compozitie cu coaje de portocala si se pun felii de rahat.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora.

Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor si dupa 10 minute din tava si se lasa la racit.

Se taie rece si se poate servi. (daca aveti rabdare)

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele.

2

In functie de cuptor timpul de coacere poate diferi

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]