Cheesecake

de elucubratiiculinare in Prajituri, 1 Mai 2013 | 3708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 200 g făină,
  • o lingură zahăr pudră,
  • o linguriță esență vanilie,
  • un praf de sare
  • 400 g brânză de vaci,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g unt,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri smântână grasă,
  • o linguriță esență vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Într-un castron cernem făina cu sarea și zahărul vanilat. Adăugăm untul tăiat cubulețe și amestecăm bine până obținem un aluat sfărâmicios. Adăugăm esența de vanilie și frământăm în continuare. Răsturnăm aluatul pe o suprafață plată și frământăm până se leagă bine. Aluatul se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru minim 30 minute.
Între timp punem brânza într-un castron, adăugăm zahărul și untul. Se amestecă totul cu mixerul până devine spumă. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul, apoi esența de vanilie și smântâna grasă. La sfârșit adăugăm albușurile bătute spumă.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde bine într-o formă de tartă unsă bine cu unt. Peste aluat punem compoziția de brânză.
Se dă la cuptor la 180 grade pentru 40-50 minute. Este gata când s-a rumenit ușor. Servim rece cu sirop de fructe sau dulceața preferată.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

ieri la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]