Cheesecake cremos

de Miha in Torturi, 14 Iun 2010 | 13858 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g lapte condensat
  • 100 g zahar
  • 150 g crema de branza Almette
  • 350 g branza grasa de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • Pentru laptele condensat:
  • 90 g lapte praf
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 g zahar
  • 40 g miere
  • 40 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cremos:

Am pornit catre bucatarie cu gandul la cheesecake-ul Nataliei, dar pana la urma am cotit-o nitel de la ideea initiala...Na, am si eu un defect. :))))

Blat:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat omogen si nelipicios.

Lapte condensat:

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul, vanilia si laptele praf, pana la omogenizare. Cel mai bine e sa se prepare intr-un blender, sa nu iasa cu cocoloase.

Umplutura:

Branza si crema de branza se mixeaza cu zaharul si laptele condensat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit punem frisca lichida si esenta de vanilie. Consistenta va fi destul de lichida.

Intr-o tava cu peretii detasabili se intinde bine aluatul, formand baza prajiturii. Aluatul se va ridica si pe peretii formei, formand o bordura de 2-3 cm. Se toarna compozitia pentru umplutura si se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra. Se stinge focul si se lasa prajitura in cuptor pana la racirea completa.

Se acopera toata suprafata prajiturii cu frisca batuta si se da la frigider pentru cateva ore. Inainte de portionare se presara cu bilutele de ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

se poate orna si cu fructe, in functie de preferintele fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cremos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dark extreme