Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta

de Micutza Luana in Prajituri, 30 Mai 2013 | 5988 vizualizari

 

Acum cateva zile am gustat cheescake-ul asta la munca si am zis sal fac si eu acasa :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 50 gr unt topit
  • 150 g de biscuiţi digestivi
  • 50 g de biscuiţi Amaretto
  • ulei de floarea-soarelui, pentru uns
  • Pentru crema
  • 1 plic de gelatina
  • 200 g de ciocolata alba, tocata
  • 6 linguri de lapte
  • 500 g de ricotta
  • 300 ml de frisca lichida
  • 50 g de zahar pudra
  • 2 oua mari cu albusuri separte de galbenusuri
  • Pentru decor
  • fulgi de ciocolata alba
  • seminte de rodie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta:

Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .

Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.

Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.

Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.

Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .

Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.

Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .

Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara . 

Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti seminte de rodie se poate pune si altceva, eu de exemplu am pus afine.

2

In loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau mascarpone

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]