Cheesecake cu dovleac si fructe de padure

de papabundetot in Prajituri, 19 Oct 2014 | 3615 vizualizari

 

Seria cheesecake-urilor continua desi nu mai sunt atat de multe fructe la piata cum erau in vara, incerc sa ma adaptez la fructele de sezon. Vedeta sezonului as spune eu ca este in acest moment dovleacul, asa ca nu se puteam sa nu adaugam in palmaresul de retete si un cheesecake cu dovleac :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 dovleac de aproximativ 3 kg
  • 250 gr biscuiti
  • 200 gr unt
  • cardamon verde,
  • anason macinat,
  • lemn dulce
  • 500 gr ricotta
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 gr fructe de padure
  • 4 lingurite zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 foi gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac si fructe de padure:

Blatul ca la fiecare cheesecake l-am facut la fel,biscuitii la blender impreuna cu untul la temperatura camerei,apoi am pus intr-o forma de tort biscuitii maruntiti amestecati cu untul,am presat bine pentru a se aseza ,apoi am dat forma la frigider pana cand m-am ocupat de creme.

Dovleacul l-am curatat de coaja,seminte si apoi l-am taiat bucati potrivite ca si marime,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus peste ele ulei de masline,cardamon verde macinat,anason macinat si le-am dat la cuptor pana cand s-au inmuiat bine si s-au rumenit usor.Odata copt si racit dovleacul l-am pasat bine cu blenderul,apoi l-am amestecat cu 250 gr branza ricotta si 200 gr frisca,am omogenizat toata compozitia si apoi am asezat-o in tava peste blat.

Fructele de padure le-am pus intr-o craticioara cu zaharul ,1/2 lingurita lemn dulce macinat,anason macinat,si esenta de vanilie si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat bine,apoi le-am pasat si pe ele cu blenderul,am adaugat peste ele cat erau inca fierbinti cele 3 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,am amestecat bine,apoi dupa ce s-au mai racit am adaugat 250 gr ricotta si 200 ml frisca batuta bine,am omogenizat totul si am pus crema peste cea de dovleac,am dat apoi cheesecake-ul la frigider pentru 3 ore pana cand cremele s-au mai stabilizat pentru a putea fi taiate.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)