Cheesecake cu dovleac si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 16 Mar 2025 | 82 vizualizari

 

Vă invit să încercați un cheesecake delicios și foarte ușor de preparat.

 

INGREDIENTE

-pentru blat:
  • 250g biscuiți cu scorțișoară
  • 50 g miez nucă prăjită și măcinată
  • 150 g unt topit și răcit
  • -pentru umplutură:
  • 250 g crema de branzamascarpone
  • 450g pulpă dovleac copt
  • 80g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 4 ouă
  • 60 g amidon
  • 1 linguriță scorțișoară pudră
  • esență de portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu dovleac si mascarpone:

Dovleacul se taie felii și se coace la 200 grade C pentru 30 de minute, apoi se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit se curăță de coajă și se scurge de zeamă. Cu ajutorul unui blender se pasează pulpa de dovleac pana obtineti un piure fin.

Se pregătește blatul pentru cheesecake: într-un blender se pun biscuiții și se pornește blenderul pentru câteva secunde până se obține o compoziție nisipoasă. La fel se procedează și cu nucile. Se adaugă untul topit și se amestecă până când se omogenizează compoziția. Se toarnă compoziția într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de copt, și se presează cu un pahar compoziția, astfel încât să obțineți un blat compact.

Într-un bol încăpător se pune crema de brânză și zahărul și se mixează. Se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare, apoi se adaugă piureul de dovleac, amidonul,  scorțișoara și esența de portocală și se amestecă din nou. Se toarnă compoziția peste blatul din tavă. Se dă cheesecake-ul la cuptorul încins la 170 de grade C pentru 60-70 de minute, până când se rumenește frumos și va fi ferm. Se lasă să se răcească complet, pentru minim 2-3 ore înainte de a-l tăia. Se decorează după imaginație.

TIPS-URI

1

să puneți tava într-o tavă mai mare, de cuptor, deoarece va curge grăsimea din blatul de biscuiți pe marginea tăvii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu dovleac si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

pe 13.03 la 09:54

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
prajitura cu visine