Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

de Bucataras in Paste, 11 Mar 2025 | 1826 vizualizari

 

Andra Mihail ne prezintă rețeta de paste Aglio, Olio e Peperoncino – simplă, rapidă și delicioasă. Gata în 15 minute, cu usturoi, ulei de măsline și ardei iute. Perfectă pentru iubitorii de arome intense, ideală pentru zilele de post și nu numai.
Pentru aceste Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post, sunt necesare câteva ingrediente: paste, usturoi, ardei iute și ulei de măsline.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post:
  • 300 - 350 g paste
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4-5 căței de usturoi
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post:

Cum se prepara aceste Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post:

Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează 1/4 cană din apa în care au fiert.

Taie ardeiul iute în rondele subțiri. Curăță și feliază subțire usturoiul, apoi pune-l într-o tigaie cu ulei de măsline. Lasă-l la călit, la foc mic. Adaugă ardeiul iute feliat și amestecă repede pentru a elibera aromele. Condimentează cu sare și piper. 

Scurge pastele și adaugă-le direct în tigaie, amestecând bine. Adaugă puțină apă de la paste pentru a lega sosul. Mai lasă 2-3 minute, apoi oprește focul. Presară pătrunjel tocat și amestecă ușor.

Servește pastele imediat.Sunt delicioase!

Încearcă și rețeta de Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii, foarte gustoase sau varianta de Paste cu afumatură la cuptor

Iti recomandăm și rețeta de Paste cu sos de rosii la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Dacă vrei și îți place, poți adăuga parmezan ras, dar în acest caz preparatul nu va mai fi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de ciuperci