Chifle

de ana in Piine, 28 Feb 2011 | 8417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • susan
  • 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).Le coacem la foc mediu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]