Chifle cu ceapa

de yammy in Piine, 14 Mai 2009 | 3617 vizualizari

 

Piinici bune bune

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 linguri untdelemn
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura faina si 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu ceapa:

-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare -se adauga treptat apa calduta -si uleiul de masline -se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut -ceapa se taie marunt -si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta -dupa ce s-a racit complet se incorporeaza in aluatul dospit, alaturi de cimbru si restul de sare, se mai lasa 30 min la crescut -dupa 30 min, se rup bucati de marimea unui mar, se modeleaza, se pun in tava cu hartie de copt si se lasaa 20 min la cald -se ung chiflele cu un amestec facut din 1 lingura de zahar, 1 lingura faina si cateva linguri de apa, se cresteaza putin si se introduc la cuptor circa 25 min -sectiune

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle