Chifle pentru hamburger sau sandwich

de lili in Piine, 9 Feb 2011 | 4312 vizualizari

 

Reteta o am de la Aura.

 

INGREDIENTE

  • 4 1/2 cup faina( 540 gr faina)
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • 1 1/2 lingurita de drojdie
  • 50 ml apa calduta
  • 360 ml lapte caldut
  • 5 linguri unt topit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger sau sandwich:

Se dizolva drojdia in 50 ml apa calduta si se adauga si lingurita de zahar. Faina se amesteca cu sarea, si se adauga drojdia, untul topit si laptele. Se amesteca asa incat toate sa se omogenizeze. Aluatul va fi lipicios, sa nu fiti tentate sa mai puneti faina.

Acum aveti 2 variante : fie sa incepeti sa framantati timp de 6 min, fie folositi varianta lenesa: acoperiti aluatul lipicios cu o folie de plastic, lasati 5 min sa se odihneasca dupa care il ametiti in lighean pentru max 10 sec. Repetati operatia de inca 2 ori (framantati 10 sec., lasati la odihna 5 min) iar la sfarsit acoperiti si-l lasati la crescut pana trece de testul plutitului.  Adica luati o bucatica de aluat, o rotiti in maini sa o faceti rotunda ca o bila si apoi ii dati drumul intr-un pahar plin cu apa la temperatura camerei. Daca se duce la fund inseamna ca nu a crescut destul, daca pluteste inseamna ca e gata si trecem la faza urmatoare.

Aluatul acoperit si crescut frumos se baga la frigider. Ideal pentru o noapte,sau cel putin vreo 4 ore.

Dupa ce-l scoatem din frigider il impartim in cate bucati vreti voi (depinde cat de mari vreti sa fie chiflele), se dau forma de chifte si se aseaza in tava. Se acopera cu folie si se lasa la temp cam 1 h. Se ung cu ou, se presara susan, mac sau nimic si se pun la cuptor la 180 C timp de 10-12 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger sau sandwich" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Furnicuti 1

10.02.2011, 14:36

ce pufoase si rumene sunt le-am notat sa le incerc cat ce curand

RuxyRux 1

10.02.2011, 14:37

Splendide Lili...te pup cu drag...ah, si pe Aura!

elena1988 1

11.02.2011, 15:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase