Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux in Piine, 24 Iun 2019 | 3018 vizualizari

 

Perfecte la micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 450 gr. faina
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite ulei de masline( plus inca o lingura pentru uns)
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite de zahar

Umplutura:

  • 250 gr. branza feta
  • 1 ou mare
  • cateva varfulete de plante : busuioc, oregano, rozmarin, salvie, cimbrisor
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice:

Se pune faina cernuta intr-un lighenas de framantat, deasupra in mijloc se face o adancitura, se pune drojdia, zaharul si pe margine sarea.

Se toarna apa calduta si se framanta rapid 3 sau 4 minute), se adauga si cele doua lingurite de ulei de masline, se mai framanta un minut, apoi se lasa 40 de minute la crescut.

Intre timp se amesteca branza cu oul si se lasa deoparte.

Ierburile se spala se toaca marunt si se amesteca cu uleiul de masline.

Cu mainile unse cu ulei de masline, se pliaza aluatul de doua trei ori si se rup sase bucati din el.

Fiecare bucata( sub forma de minge) se asaza in tava tapetata cu pergament si se apasa cu degetele in mijloc facand loc pentru umplutura de branza. Nu va straduiti sa arate perfect, sunt chifle rustice.

Se pune cate o lingura de branza si deasupra cate o lingurita de ulei cu ierburi.

Se mai lasa aluatul 20 de minute la crescut si se coc chiflele pana se rumenesc, in jur de 30 de minute.

Chiflele sunt foarte gustoase si miros imbietor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle