Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2016 | 6021 vizualizari

 

Un aperitiv original cu dovlecei si feta. Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.
Am folosit dovlecei galbeni culesi direct de la fermă dar puteti pune verzi
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/chiftele-cu-dovlecei-si-feta-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

pentru 9 chiftele marisoare

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50g branza feta
  • 60 g pesmet
  • sare și piper
  • câteva frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C,

Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele.

Se curata de coaja ceapa.

Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, busuiocul proaspat tocat, branza feta maruntita, pesmetul și ouăle. Puneti sare și piper.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

Se coc 20 la 25 de minute pe fiecare parte.

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si 4 branzeturi Delaco (crema de branza, parmezan, mozzarella gourmet si cheddar)