Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 30 Aug 2016 | 6225 vizualizari

 

Un aperitiv original cu dovlecei si feta. Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.
Am folosit dovlecei galbeni culesi direct de la fermă dar puteti pune verzi
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/chiftele-cu-dovlecei-si-feta-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

pentru 9 chiftele marisoare

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 50g branza feta
  • 60 g pesmet
  • sare și piper
  • câteva frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C,

Se spală dovleceii (am lasat coaja) și se îndepărtează capetele.

Se curata de coaja ceapa.

Dati dovleceii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, busuiocul proaspat tocat, branza feta maruntita, pesmetul și ouăle. Puneti sare și piper.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

Se coc 20 la 25 de minute pe fiecare parte.

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si feta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv