E o reteta asemanatoare la gust cu mancarea clasica de cartofi, doar ca e mai aspectuoasa si mai migaloasa.
Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoare sau ii pasezi. Cureti si pisezi cateii de usturoi si ii amesteci cu cartofii. Adaugi faina si sare, apoi modelezi chiftelute de marimea unei mingi de ping-pong. Le prajesti in ulei incins. Intre timp, cureti gogosarii si ceapa, le tai marunt si le pui la calit cu toate condimentele. Cand ceapa devine lucioasa, adaugi rosiile in bulion (cu tot cu zeama) si pasezi putin rosiile. Lasi cateva minute sa fiarba, apoi adaugi chiftelele de cartofi si le lasi impreuna cu sosul sa fiarba 10 minute. Servesti decorate cu verdeata, cate 3 chiftelute, pe pat de gogosari.
1
Eu am preferat varianta mai dietetica si am dat chiftelele la cuptor sa se usuce putin (10 minute) pe o tava tapetata cu hartie de copt, in loc sa le prajesc.