Chiftele de pui la cuptor

de CameliaR in Pui, 24 Mai 2017 | 3772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne pui
  • 3 oua
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de iaurt gras
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 30 g cascaval ras
  • patrunjel
  • sare+piper
  • faina de malai
  • ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui la cuptor:

Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta.

Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de zeama.

Curatam ceapa si usturoiul. Le taiem in bucati potrivite.

Dam pe razatoare cascavalul.

Inmuiam felia de paine in lapte.

Spalam patrunjelul si apoi il tocam marunt.

Dupa ce carnea este fiarta, trebuie sa o taiem in bucatele mici. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui in chopper. Trebuie sa avem o carne maruntita. Asa procedam pana terminam de maruntit toata carnea de pui. O punem intr-un bol. Punem in chopper ouale, iaurtul, ceapa, usturoiul, cascavalul, paine rupta bucatele, patrunjelul, sare, piper si dovlecelul ras. Mixam pana se tranforma intr-o pasta moale. Adaugam cate 3 linguri de carne de pui maruntita.  Mixam din nou la chopper. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata carnea de pui. Daca compozitia este prea moale, atunci mai adaugam in chopper, o felie de paine inmuiata in lapte. La final, compozitia nu trebuie sa fie prea tare. Este putin moale.

Cu mainile ude, formam chiftelutele, iar apoi le trecem prin malai. Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam chiftelutele. Daca mai este necesar, le putem aranja usor marginile dupa ce le-am pus in tava, pentru a le da o forma rotunda. Le ungem cu ulei, folosind o pensula. Mie mi-au iesit 15 chiftelute mari. Le lasam la 180-190 grade C, pana se rumenesc frumos. Le verificam, iar dupa ce s-au rumenit pe o parte, le intoarcem pe cealalta parte. Le puteti servi cu ce garnitura doriti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu pui la punga