Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor

de Merisor in Mancaruri de legume, 29 Mai 2017 | 5782 vizualizari

 

Sunt delicioase și ușoare, aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor, și au mers de minune servite alături de un iaurt bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mărișor
  • 200 g brânză de burduf
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor:

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.

Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.

Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.

Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Le servim ca atare sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi sau chiar ketchup.

Coacem chiftelele la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.

Nouă chiar ne-au plăcut aceste chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor și vă recomand cu drag rețeta!

Sper să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu brânză