Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan

de babi5 in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 9223 vizualizari

 

De foarte multa vreme nu mai fsc chiftelele. prsjite sunt mult mai. sanatose si mai repede de preparat , in varianta la cuptor .

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne de porc
  • 500 gr piept de curcan
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cartofi mai mari
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan:

Carnea se macina, usturoiul se curata, se spala si se da prin presa de usturoi, cartofii se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Toate ingredientele se pun intr-un castron, se adauga pesmetul, mararul, sarea, piperul, boiaua si ouale. Se amesteca bine totul. 

Lasam la rece 15 minute ( sa-si ia gustul) apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam chiftelele modelate. Stropim fiecare chifteluta cu ulei si dam tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 45-50 minute. Cand chiftelele sunt rumene le scoatem si langa garnitura dorita le servim.

Pofta buna! Le recomand cu mare drag, garantat sunt bune si sa va fie de ajutor.

TIPS-URI

1

Se pot consuma si reci la micul dejun sau cu o feliuta de telemea, ardei, rosii si castraveti

2

Se servesc langa diverse garnituri

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele la cuptor din carne de porc si piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor