Preparare chiftele:
Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti : http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină)
Preparare piure:
Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert cu puţină sare şi uleiul.
După ce au fiert, pasăm cartofii cât sunt fierbinţi.
Se freacă bine cu untul şi laptele, suficient cât să iasă piureul cum vreţi voi de moale. Se pune sare şi piper după gust.
Preparare sos:
Uleiul se pune la încins cu o lingură cu apă iar apoi se pune ceapa la călit.
Se adaugă apa şi sucul de roşii iar apoi se lasă până când scade puţin. Spre sfârşi se pune usturoiul tăiat feliuţe. busuiocul, sarea şi piperul. Se mai lasă 5 minute şi se opreşte focul.
Dacă se serveşte imediat, adăugăm chiftele în sos şi acoperim cu un capac pentre a sta la înăbuşit vreo 5 minute. Dacă nu vom servi imediat, vom pune chiftele în sosul încălzit înainte de a servi.
Punem piure pe o farfurie şi sos cu chiftele deasupra.
Se serveşte cald cu murături.
Poftă bună!