Chiftelute

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2011 | 3999 vizualizari

 

Retetele variaza in functie de zona si de gust. Astfel, optional se pot adauga ceapa si morcovi si pentru a le face mai pufoase miez de paine inmuiat in lapte dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc, (poate fi in amestec si cu carne de vita)
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1-2 capatani de usturoi,
  • condimente dupa gust (sare si piper),
  • 4 oua,
  • ulei pentru prajit,
  • susan sau faina pentru "tavalit" chiftelutele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute:

Spalam bine ouale si zarzavatul si curatam cateii de usturoi.

Asezam carnea intr-un vas mai marisor (daca este necesar o mai trecem o data prin masina de tocat), adaugam condimentele, ouale si usturoiul impreuna cu zarzavatul tocate marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana se formeaza o pasta si o pastram o ora - doua la rece pentru ca astfel carnea este patrunsa de gustul si de aroma celorlalte ingrediente adaugate. Formam chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina sau prin susan si le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins (pentru a fi bine patrunse nivelul uleiului trebuie sa fie usor deasupra chiftelutelor)

Cand s-au rumenit bine le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces. Pot fi servite alaturi de un piure de cartofi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi