Chiftelute cu carne,legume si menta

de ianculubita in Curcan, 15 Iul 2013 | 4255 vizualizari

 

Iar veti spune ca vin cu ciudatenii!!!
Daca nu aveti incredere,nu incercati dar va spun eu ca au un gust si o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 1 telina mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • 1 mana de menta
  • putin cimbru
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • GARNITURA
  • 1 ceasca cus-cus
  • 50 g unt
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu carne,legume si menta:

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper, cimbru. Dupa ce totul este omogenizat, facem din compozitie chiftelute rotunde sau plate, le trecem prin faina, le prajim in ulei mult apoi le scoatem pe prosoape de hartie

Pentru garnitura, punem la fiert o ceasca cu apa, sare si unt iar cand clocoteste, oprim focul adaugam cus-cusul, punem capacul iar dupa 10 minute amestecam cu o furculita. Adaugam 1 lingura de menta si busuioc tocate marunt

Servim  pe farfurie cus-cus iar alaturi chiftelute cu sos de rosii

TIPS-URI

1

pentru cine doreste,poate elimina carnea si vor deveni chiftelute de legume dar in acest caz adaugati si 1cartof fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne,legume si menta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate