Chiftelute cu cartofi la cuptor

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2012 | 4904 vizualizari

 

Imi place cum miroase bucataria cand deschid cuptorul!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa rasa
  • 2-3 felii de paine uscata si inmuiata in apa
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 500 gr cartofi
  • sucul de la o jumatate de lamaie (depinde de gustul fiecaruia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu cartofi la cuptor:

Taiem cartofii in 4-6 bucatii, ii spalam si ii punem intr-o tava in care adaugam sare, piper, oregano , putin ulei masline ,putin apa si 1-2 linguri sucul de la o lamaie. Lasam la cuptor la 200 C acoperiti cu o folie de aluminiu ptr 1 ora. Intre timp amestecam ceapa cu carnea tocata, oregano, sare, piper, ulei masline si formam chiftelutele( sa nu fie prea mici).

Scoatem cartofii dupa o ora si punem intre ei chiftelutele acoperind iar tava si lasam la  cuptor  180C (daca aveti programul cu aer e mai bine, daca nu, lasati tot la 200C) ptr 30 min, dupa care descoperim tava si lasam asa inca 15 min ( ptr a prinde o culoare si ptr a se evapora putin zeama din tava).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute