Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de Miha in Mancaruri de legume, 18 Oct 2010 | 20520 vizualizari

 

...daca tot mi-a adus aminte Corina de ele...;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • Pentru sos:
  • 1 cana suc de rosii
  • 3 catei usturoi
  • sare si piper
  • busuioc si oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de cartofi. Cu o paleta se intorc de pe o parte pe alta. Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de grasime.

Sosul de rosii:

Sucul de rosii se pune la fiert impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, busuioc si oregano. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele.

Se toarna sosul peste chiftelutele calde si se servesc presarate cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu feta si marar la cuptor