Chiftelute de pui cu sos de iaurt

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Apr 2014 | 5168 vizualizari

 

Aceste chiftelute le-am gatit pentru BBk, de aceea modul de pregatire este mai "light". Am ales sa fierb chiftelutele, in loc sa le prajesc, iar smantana am inlocuit-o cu iaurt. Chiar si asa, mai ales in cantitate mica, au fost tare bune!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute avem nevoie de:

  • o jumatate de piept de pui dezosat
  • un ou potrivit
  • o cescuta cu marar tocat
  • o lingurita cu usturoi maruntit
  • sare si piper dupa gust

Pentru sos avem nevoie de:

  • 300 gr iaurt cremos
  • o legatura de ceapa verde
  • un cub de unt
  • sare dupa gust
  • o foaie de dafin
  • boabe de piper mixt (alb, rosu, verde)
  • putin marar sau/si patrunjel proaspat

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu sos de iaurt:

Tocam pieptul de pui, adaugam oul, condimentele dupa gust, mararul si usturoiul. Amestecam toate ingredientele, cu ajutorul unei spatule, pana la omogenizarea completa si formam chiftelutele dupa dimensiunile dorite. Am pus apoi un vas cu apa la fiert, iar cand a inceput sa dea in clocot, am adaugat chiftelutele pentru aproximativ 5 minute (cat sa se ridice la suprafata si sa se patrunda usor).

Intre timp, intr-o craticioara, am adaugat cubul de unt si ceapa verde tocata marunt. Dupa topirea completa a untului (fara a lasa ceapa sa se prajeasca), am adaugat iaurtul si am potrivit de gust cu sare. Am scos chiftelutele, le-am scurs bine de apa si le-am pus in sosul de iaurt. Am dat vasul la cuptor (incins in prealabil) pentru aproximativ 50 de minute. Cat timp am tinut vasul in cuptor am dat gust sosului cu o frunza de dafin pe care am scos-o ulterior (pentru a nu conferi un gust prea puternic). Se serveste cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu pui