Chiftelute de pui cu susan

de alinutza1983 in Pui, 9 Apr 2011 | 8456 vizualizari

 

Din ciclul " Ce mai gatim azi ? "....va prezentam chiftelute de pui tavalite prin susan...

 

INGREDIENTE

pentru compozitie:

  • 1/2 kg carne tocata de pui ( eu folosesc doar pieptul de pui),
  • 1 ou,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • patrunjel,
  • cimbru,
  • miezul de la o felie de paine inmuiat in 50 gr lapte ( merge si apa),
  • sare,piper.

pentru prajire:

  • faina,
  • susan alb ( cca 100 gr),
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui cu susan:

1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte ( si apoi bine stors), sare si piper.

2.Din compozitia rezultata se formeaza mici chiftelute rotunde, care se pun la odihnit pe o tava incapatoare- bine tapetata cu faina.

3. Peste chiftelute se mai presara susanul alb, apoi le tavalim bine prin faina si le modelam, iar la final le sufundam in baie de ulei incins; cand sun gata -devin aurii se scot la scurs pe prosoape de hartie , astfel incat sa nu fie imbibate cu ulei...delicioase!

P.S: carnea de pui se poate inlocui si cu alte tipuri de carne ( vita sau porc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cordon Blue cu garnitura de morcovi si piure de cartofi