Chiftelute din carne la cuptor

de lucy2002 in Porc, 17 Oct 2019 | 7802 vizualizari

 

In ultima vreme am pregatit aceste chiftelute numai la cuptor. Sincer va spun, mie imi plac mai mult facute la cuptor decat prajite. Au iesit niste chiftelute pufoase si foarte gustoase!
 

 

INGREDIENTE

  • 750 gr carne de porc( carne de lucru) tocata
  • 2 cartofi curatati, spalati si dati pe razatoarea mica
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • cateva fire de praz ( mai tinerel)
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din carne la cuptor:

Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.

Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o lingura de pesmet sau faina. Din acesta compozitie formam chiftelute pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt cu spatiu intre ele.

Tava se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 grade C, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

faina si pesmetul obtional doar daca e nevoie

2

vom folosi o carne mai grasuta ( eu am folosit carne de lucru)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 18:32

Somon cu orez cremos, cu parmezan - Reteta usoara si gustoasa

de oanapl 8

ieri la 17:47

Dorada cu roșii, ardei și brocoli - Rețeta simplă și gustoasă

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel moldovenesc, din carne de porc