Chifteluţe din cartof şi dovlecel

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2011 | 8987 vizualizari

 

By http://retetegg.blogspot.com/

Niste chiftelute pufoase si gustoase care au semanat foarte bine a gogosele la gust.
Nu incercasem pana acum combinatia cu dovlecel, insa e tare buuna!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 100 gr pesmet,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 2 linguri de faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe din cartof şi dovlecel:

Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa.

I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o).

Am format chiftelute mai mari pe care le-am prajit pe ambele parti in ulei pana au devenit aurii.

Le-am scos pe servetele de hartie sa se scurga de surplusul de grasime.
 
Sunt delicioase si a doua zi daca au fost tinute la loc racoros.

Merita incercate! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe din cartof şi dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti